torstai 29. marraskuuta 2018

You are the Joy!

Näin nättiä oli vielä pari päivää sitten

Terveisiä joulua kohti rientävästä arjesta! Päivät täyttyvät kaikenlaisesta toiminnasta, projekteista ja tapaamisista ja olen huomannut olevani aika väsynyt iltaisin. Ja pari asiaa kaihertaa kuin kivi kengässä, mutta toivotaan että ne tippuvat pian pois, nekin väsyttävät. Jouluvalmistelujen suhteen olen yrittänyt herätä aikaisin, koska joululoma menee lomareissulla, joten aattoa vietetään meillä jo reilu viikko etuajassa. Tyttären kanssa ollaan koottu pari kuusta ja viritelty jouluvaloja. Muutaman lahjan olen ostanut, meidän perheessä olla niissä asioissa tosi maltillisia eli mitään lahjavuorta ei ole koskaan ollut. Itselleni ostin joululahjaksi uuden puhelimen black fridaysta, koska näyttö hajosi juuri sillä viikolla. On sitten mahdollisuus puolisonkin säästyä joululahjastressiltä siinä suhteessa.



Työterveyslääkärillä tuli piipahdettua. Lääkäri K on pätevä ihminen, todella kokenut, hiukan ulkonäöltään Mauno Koiviston ja Mr. Beanin risteytys ja hupaisa heppu. Useimmat tuntevani lääkärit miettivät ENNEN kuin sanovat mitään ääneen. Lääkäri K sen sijaan sanoo SAMALLA kun miettii eli tekee ajatusprosessiaan näkyväksi. Se on hullunkurista kuunneltavaa. Koska täältä maalta tosiaan bussit kulkevat vain kerran tunnissa, olin hyvissä ajoin, 45 minuuttia etuajassa ennen klo 10.30 olevaa tapaamistani. Kävelin pysäkiltä kirjastolle, palelin ja odottelin sen aukeamista vartin verran. Kun viimein istuin lehtisalissa tuntematon numero soittaa ja sanoo "työterveyslääkäri K tässä hei. Ajattelin vaan kysäistä, että oletko tulossa, kun meillä oli se tapaaminen klo 10". Sanoin sen olevan kyllä 10.30, mutta mieluummin tulen sinne aiemmin, kuin nökötän täällä lehtisalissa. Kipitin tien toiselle puolelle lääkärin vastaanotolle, jossa hän oli jo lueskelemassa lausuntojani. Hän siinä sitten yrittää hahmottaa, että millä tavalla tämä töihinpaluu nyt toteutetaan. Purkaa ääneen vaihtoehtoja ja yrittää soitella ihmisille kysyäkseen, että mikäs se lukion aineenopettajien opetusvelvollisuus olikaan, laskeskelee prosenttimääriä ja pohtii ääneen, että "ei tämä kyllä ainakaan sun ammatissa TYÖKOKEILUNA onnistu, sittenhän sä olisit siellä niin kuin ylimääräinen. Sijainen siellä hoitaisi hommat ja sä siellä vaan hengailisit ja joku hengittäis niskaan. Kyllä se on selkeästi osasairauspäivärahahomma kyseessä, siinä olet sitten ihan itse vastuussa hommistasi, mutta osa-aikaisena."

Kuuntelin siinä hänen pohdiskelujaan ja vähän arasti kysäisin, että mitenkäs se sairauslomatodistus, kun saisivat töissä sitten sijaisen pään pois pölkyltä, kun saisin mustaa valkoiselle, että milloin se töihinpaluu tapahtuu. "Jaa-jaa, kyllä se järjestyy, mä voin kirjoittaa sen vaikka nyt heti, sehän on ihan sivujuonne se. Pääpointti tässä on ne sun työhönpaluun järjestelyt". Näpynäpy ja hän kaivaa tulostimesta paperin ja lätkäisee siihen leiman. Sairauslomaa siis 4.2.2019 asti. Työterveysneuvottelu on 10.12. jossa neuvotellaan työnantajan kanssa yksityiskohdat kuntoon.

Neurologi sanoi siellä TYKSin tapaamisessa, että se, mitä itse voi tehdä pään toipumisen suhteen on kuormittaa sitä sopivasti ja levätä riittävästi. Hän kyseli, kuuntelenko musiikkia ja avasin tietysti sanaisen arkkuni, että "joo, meillä on tässä tälläinen joulukuoroprojekti menossa..." Kuvailin laajasti, kuinka kivaa, mutta haastavaa on lukea nuotteja ja muuttaa se ääneksi eli laulaa alttostemmaa muiden loilottaessa omia stemmojaan ja bändin möykätessä omiaan (meillä on kyllä oikeasti superloistava bändi ja koko hommasta vastaa ylivertainen herra Maestro). Lääkärit hymyilivät siihen ja neurologi jatkoi, että "joo, mä ajattelin ihan että musiikin kuuntelustakin on tosi paljon hyötyä". Sain siis siunauksen myös jatkuvalle Spotifyn kuuntelulle.

Joulukuoron konserttiin on alle 2 viikkoa aikaa. Se on siis 9.12. klo 16 Puistokatu B:ssä. Facebookista löytyy You are the Joy - joulugospelia -tapahtuma, jossa lisätietoa ja pieni videoklippi viime treeneistä, joka on muuten meidän pirpanan editoima. Tyylilaji liikkuu perinteisistä suomenkielisistä joululauluista englanninkieliseen mustaan gospeliin. Konserttiin on vapaa pääsy. Olisi kiva nähdä mahdollisimman monia tuttuja siellä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti